Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Vida parroquial 

Recursos 

 

Noticies  

Jornada Mundial del Migrant. Benvolgut. Com cada any, el Papa Francesc ens convida a celebrar la Jornada Mundial dels Migrants i els Refugiats. Se celebrarà anualment el darrer diumenge de setembre. Aquest any 2019 serà el dia 29. El Papa, en el seu missatge, ens exhorta a: acollir, protegir, promoure i integrar als migrants: “Però aquests verbs no s’apliquen només als migrants i als refugiats. Expressen la missió de l’Església en relació a tots els habitants de les perifèries existencials, que han de ser acollits, protegits, promoguts i integrats. Si posem en pràctica aquests verbs, contribuïm a edificar la ciutat de Déu i de l’home, promovem el desenvolupament humà integral de totes
les persones i també ajudem la comunitat mundial a acostar-se als objectius de desenvolupament sostenible que ha establert i que, del contrari, seran difícils d’assolir.”

Tots podem i hem d'actuar. Com? En primer lloc pregant per la pau, però, també, sensibilitzant els nostres familiars i amics d'aquest drama. Hem de ser conscients que, com a cristians, els migrants i els refugiats formem part de la nostra família; la família humana és la família de Déu. Cal actuar pressionant els governs. Ajudant els migrants i els refugiats econòmicament. Dedicant temps per acompanyar-los, per ajudar-los a fer gestions, etc. Per dignitat no ens podem quedar de braços creuats. Hem d'actuar! Per difondre aquest missatge també hem organitzat un acte diocesà pel diumenge 6 d’octubre a la Parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest comptarà amb la
celebració d’una Eucaristia a les 12h i un dinar de germanor. A la tarda es faran diferents activitats lúdiques i l’acte es clourà a les 16h amb una oració per pregar pels migrants i refugiats.

Un nou sacerdot per la parròquia. El Sr. Cardenal ha disposat que el sacerdot Carlos Enrique Rodríguez Leal, natural de Mèxic, que està estudiant el doctorat en Litúrgia a Barcelona vingui a col·laborar a la nostra parròquia, substituint Mn. Samuel. Espero que el rebreu tan bé com heu fet amb Mn. Samuel. Començarà la seva feina a Betlem el diumenge dia 29 de setembre.

Horari de Misses. A partir del 30 de setembre, amb l'arribada del nou mossèn de la parròquia, Mn. Carlos Enrique Rodríguez, podrem restablir l'horari normal de les misses de dilluns a dissabte, per la qual cosa repredrem la missa de 13h en català.

Ordenació de Mn. Agustí Vives. El que va ser el nostre seminarista, Agustí Vives, que va estar molts anys entre nosaltres, serà ordenat sacerdot el dia 29 de setembre a la Sagrada Família, a les 17h. Reseu tots per la fidelitat de Mn. Agustí al seu ministeri sacerdotal.

Catequesi. Com cada any, una de les activitats més important de la parròquia és la catequesi d'infants. Cal apuntar els nens i nenes per preparar-se per la comunió i continuar la formació catequètica tots els que vulguin. També cal apuntar-se per la confirmació. Les sessions de catequesi d'infants són els dimarts de 5:30h a 7 de la tarda, mentre que els de confirmació tenen les reunions els dissabtes per la tarda de 5 a 6:30h. Podeu inscriure'ls al despatx parroquial els dimecres i divendres de 6 a 7 de la tarda. La catequesi començarà el primer dia d'octubre. 

Projecte Apòstols. En un Consell parroquial es va decidir de tirar endavant completar les escultures dels apòstols, que estan a les columnes de la nau central. Fins ara hi ha només tres d'ells, sant Pere, sant Joan i sant Pau. Hem encarregat a l'escultor Xavier Bartumeus que acabi els que falten, i ja ha esculpit èls apòstols Tomàs, Judes i Felip. Esperem que amb pels vols de Nadal els tinguem tots al seu lloc, enbellint així la nostra església. Agrairem totes les aportacions que pugueu fer per acabar aquest projecte. Aquí podeu veure una de les noves escultures. 

sant Tomàs

Donatius. S'ha fet moltes millores a la parròquia al llarg dels últims mesos, com ara millorar la il·luminació de les capelles laterals, s'han arreglat les teules dels sostres que provocaven humitats dins l'església, i s'han canviat algunes caixetes de donatius que s'havien trencat. Ara s'està reparant i repintant les humitats que s'havien filtrat dins l'església, seguirem millorant la il·luminació del sostre, i sobretot està previst de pintar l'entrada de l'església i posar panells informatius de la història de la parròquia. Tot s'ha de pagar, per la qual cosa, si voleu contribuir-hi, podeu fer el vostre donatiu per Internet, tot clicant aquí: Donació/Donate

Resultat d'imatges de donate

Visita Turística a la Web. Després de la positiva experiència de l'estiu passat, de tenir amb nosaltres un grup de joves de l'associació Nartex, que es dediquen a evangelitzar a través de l'art, que oferien visites guiades de la nostra parròquia als turistes que ho desitjaven, i que han estat força els que ho van sol·licitar, hem decidit posar "virtualment" per internet aquest recorregut, per tal que tothom pugui seguir la història, l'arquitectura i l'art que hi és present en la nostra església. Podeu accedir-hi a traves de la web de la parròquia, tot prement el botó que indica la vistita turística. Hom pot seleccionar l'idioma en la mateixa pàgina web d'entrada de la parròquia. Link

 

 

Retransmissió de les adoracions del grup d'homes d'Emaus de la parròquia de la Mare de Déu de Betlem