Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Visita Turística al temple de la Mare de Déu de Betlem

 

Capella de la Mare de Déu del Carme

Carme

 

La veneració cristiana a la Verge del Carmen es remunta a un grup d'ermitans que, inspirats en el profeta Elies, es van retirar a viure al Mont Carmel, considerat el jardí d'Israel ("Karmel" significa "jardí"). Aquests devots, després de les croades, van formar a Europa l'Ordre de La nostra Senyora del Mont Carmel (carmelites). El Mont Carmel, situat en l'actual Israel, ha estat un lloc de devoció religiosa des de l'antiguitat.
Segons la tradició carmelita, el 16 de juliol de 1251, la imatge de la Verge del Carme se li hauria aparegut a Sant Simó Estoc, superior general de l'Ordre, a qui li va lliurar els seus hàbits i l'escapulari, principal signe del culte marià carmelita. Segons aquesta tradició, la Verge va prometre alliberar del Purgatori totes les ànimes que hagin vestit l'escapulari durant la seva vida el dissabte següent a la mort de la persona i portar-los al cel. Aquesta veneració va rebre reconeixement papal el 1587 i ha estat recolzada pels Pontífexs posteriors.
En la capella actual, la Verge coronada com a Reina, i sostenint al Nen entre els seus braços, és representada com intercesora de les ánimas del purgatori. En la part inferior, els relleus dels penitents es lamenten de la seva sort esperant ser redimits per la intercessió de la Verge del Carme.


Animes Carme

Animes2
   
   
Carme Sostre