Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Visita Turística al temple de la Mare de Déu de Betlem

 

Interior de l'Església

Vista Interiro Vista 2 

Interior anticAbans de 1936, l'Església de La nostra Senyora de Belén estava decorada amb marqueteries de marbres de color i estucs italians brunyits al foc, un retaule i unes grans i cridaneres gelosies en les tribunes, enriquides amb talles policromadas i dorades. Els interiors estaven pintats amb grisalles. No obstant això, l'incendi va destruir totalment aquest interior, veient-se també afectada l'estructura del mateix temple.
La galeria correguda en la part superior permetia als jesuïtes participar en les celebracions de l'altar major i de certes capelles de forma més privada. Les finestres barroques de les tribunes els ocultaven de la resta de feligresos alhora que dotaven a l'interior d'una gran riquesa ornamental.
Les capelles estaven decorades amb retaules barrocs del segle XVIII completats amb pintures murals com les d'Antoni Viladomat o Josep Flaugier. Va arribar a ser el conjunt barroc més important de Barcelona. (El Museu Diocesà de Barcelona i col·leccionistes particulars conserven alguns dels quadres del XVII i XVIII).
Es conservaven a més nombroses relíquies de sants, entre elles l'urna amb les relíquies de Sant Ignaci, Sant Francesc Xavier i Sant Francesc de Borja.
Actualment, el temple consta de tres naus i deu capelles (cinc a cada costat) de planta rectangular i, algunes d'elles, amb cúpules ovalades il·luminades per llanternes octogonales, molt visibles des de l'exterior pel seu recobriment ceràmic de color verd i pinacles en daurat.


Esglesia cremada 
1936: Interior després de l'incendi
 Esglesia Restaurada
1955: Reconstrucció de Francesc Folguera,
continuada per Luis Bonet