Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Visita Turística al temple de la Mare de Déu de Betlem

 

Capella del Sagrat Cor de Jesús

Sagrat Cor 

A principis del Segle XX (1921), durant el rectorat de Ramon Garriga i Molins, es va dur a terme un detallat inventari a càrrec d'Antonio Aymar en el qual consta que hi havia una capella dedicada al Sagrat Cor de Jesús amb les imatges de sant Luis Gonzaga, sant Estanislao de Koska, sant Carlos Borromeo i sant Francesc de Sales. En les parets, quadres de santa Margarida i la Primera Comunió de sant Luis Gonzaga.
Destruït totalment durant la guerra civil espanyola va ser restaurat el 1920 segurament a càrrec d'Enric Sagner qui també s'havia ocupat de la restauració de la capella del Santíssim.


DEVOCIÓ AL SAGRAT COR DE JESÚS
Jesús, durant la seva vida, la seva agonia i la seva passió ens ha conegut i estimat a tots i a cadascun de nosaltres i s'ha lliurat per cadascun de nosaltres: "El Fill de Déu em va estimar i es va lliurar a si mateix per mi" (Ga 2, 20). Ens ha estimat a tots amb un cor humà. Per aquesta raó, el sagrat Cor de Jesús, traspassat pels nostres pecats i per a la nostra salvació (cf. Jn 19, 34), "és considerat com el principal indicador i símbol...de l'amor amb què el diví Redemptor estima contínuament l'etern Pare i tots els homes (Pius XII, Enc."Haurietis aquas": DS 3924; cf. DS 3812; Catecisme de l'Església Catòlica, 478)


Sagrat Cor2
   
Sagrat Cor sostre