Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Visita Turística al temple de la Mare de Déu de Betlem

 

Capella de Sant Anton

Sant Antoni

Santa Llucia Santa Llucia

Santa Llucia, verge i màrtir, patrona de les modistes, dels cecs, dels oculistes i dels fotògrafs.
La seva festivitat se celebra el 13 de desembre i marca l'inici del temps de Nadal i dels preparatius per a les festes nadalenques.
Apareix representada amb els seus atributs, uns ulls sobre una plata més relacionat amb l'etimologia del seu nom que amb la seva biografia.


Sant Pancraç Sant Pancraç

És un dels primer màrtirs del cristianisme. A la seva arribada a Roma es convertí al cristianisme, essent decapitat l'any 304, amb 14 anys. El seu nom en grec significa literalment "el que tot ho sosté". Des del començament del cristianisme ha estat objecte de gran devoció popular. La seva festa se celebra el 12 de maig i se'l sol representar amb un llibre i la palma del martiri.
Sant Antoni Sant Antoni

Sant Antoni de Pàdua (Lisboa 1191 a 1195. Mort a Pàdua el 13 de juy de 1231). Fou sacerdot d l'Ordre Franciscana. Predicador i teòleg portugués venerat com a sant i doctor de l'Església pel Catolicisme. Les seves predicacions i obres assoliren un èxit notable Ha estat un dels sants cononitzat més depressa per l'Església i un dels més populars. El seu culte es troba extés universalment. La seva festivitat se celebra el 13 de juny.
Santa Rita Santa Rita

(Roccaporen 1381 - Cascia, Itàlia,1457). Malgrat que ella volia ser monja, complint amb la voluntat dels seus pares es comprometé amb 14 anys amb Ferran Machini, assolint, per mitjà de la pregària, que el seu marit es convertís, malgrat la seva vida delictiva. Després de l'assessinat del seu marit, va tenir pau de saber que la seva ànima estava al cel. Anys després arribà a demanar la mort dels seus dos fills bessons, abans que venjaren la mort del seu pare, tal com planejaven de fer. I així va succeir, morint tots dos de malaltia. Finalment, assolí de ser acceptada en un convent complint amb el seu desig inicial de ser monja.