Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Vida parroquial 

Recursos 

Noticies  

Canvi de rector. El diumenge dia 4 d'octubre tindrà lloc la cerimònia d'entrada del nou responsable de la parròquia de la Mare de Déu de Betlem, Mn. Adilson Tolentino, i el comiat de l'actual rector, Mn. Joan Costa. Ajuntarem les misses de 12 i 13, i tindrà lloc a les 12:30h, amb una missa bilingüe, perquè hi poguem participar tota la comunitat parroquial. 

Catequesi. Ja es pot apuntar els infants a la catequesi, els dimecres i divendres al despatx parroquial. Els infants comencen la catequesi a 3 curs de primària. Hi ha dos anys per preparar-se per la comunió. Les sessions de catequesi són els dimarts de 17:30 a 18:45h, i la participació a la missa de d'infants del diumenge a les 13h. També tenim catequesi de postcomunió. La catequesi de confirmació té lloc els dissabtes de 5 a 7. Estem pendents de les primeres comunions que no es van poder fer en acabar el curs passat, i caldrà posar-nos d'acord amb els pares per organitzar-les.

Ja tenim tots els Apòstols! En un Consell parroquial es va decidir de tirar endavant completar les escultures dels apòstols, que estan a les columnes de la nau central. Ja les tenim totes a la parròquia, tres ja col·locades, i les altres 9 exposades al Baptisteri. Resta ara preparar les peanes on s'han de col·locar i pujar-les a les fornícules que hi ha a les columnes de la nau central del temple, embellint així la nostra església. S'ha preparat també la il·luminació adient perquè es puguin veure prou bé. Esperem que en breu els tinguem tots col·locats al seu lloc.  

sant Tomàs

Donatius. S'ha fet moltes millores a la parròquia al llarg dels últims mesos, com ara millorar la il·luminació de les capelles laterals, s'han arreglat les teules dels sostres que provocaven humitats dins l'església, i s'han canviat algunes caixetes de donatius que s'havien trencat. Ara s'està reparant i repintant les humitats que s'havien filtrat dins l'església, seguirem millorant la il·luminació del sostre, i sobretot està previst de pintar l'entrada de l'església i posar panells informatius de la història de la parròquia. Tot s'ha de pagar, per la qual cosa, si voleu contribuir-hi, podeu fer el vostre donatiu per Internet, tot clicant aquí: Donació/Donate

Resultat d'imatges de donate

Visita Turística a la Web. Després de la positiva experiència de l'estiu passat, de tenir amb nosaltres un grup de joves de l'associació Nartex, que es dediquen a evangelitzar a través de l'art, que oferien visites guiades de la nostra parròquia als turistes que ho desitjaven, i que han estat força els que ho van sol·licitar, hem decidit posar "virtualment" per internet aquest recorregut, per tal que tothom pugui seguir la història, l'arquitectura i l'art que hi és present en la nostra església. Podeu accedir-hi a traves de la web de la parròquia, tot prement el botó que indica la vistita turística. Hom pot seleccionar l'idioma en la mateixa pàgina web d'entrada de la parròquia. Link

 


 

 

ASEEB CastASEEB Cat

Acción social emaús-effetá belén

Desde la parroquia de Belén de Barcelona y de su comunidad de Emaús y Effetá queremos ofrecer la posibilidad de dar respuesta a necesidades y apoyar proyectos sociales a través de aportaciones económicas o de nuestros conocimientos profesionales.Presentación del proyecto


Presentación en Power Point (descarga)


Cómo puedes participar:

  1. Comunícanos tu petición

Recogemos las peticiones de ayuda de cualquier miembro de nuestra familia de Emaús y Effetá para analizarlas y buscarles vías de solución. Es totalmente confidencial. También apoyamos peticiones concretas que provienen de Cáritas Diocesana. 

  1. Colabora con nosotros:

Buscamos voluntarios dispuestos a ayudar con sus conocimientos profesionales o a involucrarse en los proyectos sociales a los que decidamos dar soporte. P. ej: ofrece algunas horas de tu trabajo como abogado, como peluquero, como voluntario por horas. O si tienes alguna idea de proyecto social que te gustaría llevar a cabo y lo quieres compartir con nosotros…

  1. Donaciones económicas 

Puedes hacer una donación económica a las Rondas que tenemos abiertas o de forma periódica con 1€ al mes. Estas donaciones están destinadas a:

  • solventar las peticiones de ayuda que recibamos y que se aprueben para resolver
  • dar soporte a los proyectos sociales en los que se decida participar
  • Ayudar a familias y proyectos de Cáritas.
  1. Otras necesidades: colaboraciones, voluntariado..

Puedes ayudar de forma concreta a las diferentes necesidades que vamos publicando ya sean materiales, de voluntariado o económicas.

Aquí podéis ver el desglose de todas las ayudas realizadas con las aportaciones económicas recibidas. Muchas gracias a todos!

Newsletter de la Acción Social Emaus Effetá Belén